EVO ISTINE - KAKO DA OPSTANU MANJI TOVLJAČI JUNADI - da li će se kriza završiti ?!

Datum objavljivanja: 15. Ruj 2020.
EVO ISTINE - KAKO DA OPSTANU MANJI TOVLJAČI JUNADI - da li će se kriza završiti ?!

Komentari

 • Zast smo dobili qrcinu a ne obecane traktore? Licno je Nadiimovic obecao u ovoj emisiji. Cekam odgovor! Nije da mi traktor treba ali hocu da se njime vozim malo.

 • Ili se bavis poljoprivredom ozbiljno ili nemoj nikako....!

  • Gregg Judy po petstoti put. Krava/bik nikad nisu jeli zitarice. To su zapoceli ameri tamo 40-tih. Pasnjak ti treba biti najveci resurs koji imas. I organska materija na njemu. Na taj nacin imas hrane - BESPLATNE za to blago. Ne trosis gorivo nit svoje vrijeme osim da im svaki dan das pristup svjezoj travi. Ova trava koju zagaze postaje sijeno za zimske mjeseci. Plus nadohranis ih sa sijenom naravno. I samo sijenom!!! Joel salatin ih je prosle zime prehranjivao samo 42 dana-sa sijenom!!! Nema smrada i ciscenja stale. Hrani ih do 600njak kila I grass feed bik prodaj za 2€ i to ti je 650-800€ neto po grlu. Mislim vidio sam gore komentar sta kaze da je to uvijek "ajoj jadni mi, a kako ce vit vidit cemo"... e pa prijatelju ako ne promjenite mentalitet uvjek ce da vam bude isto. A najveca sramota je sta zbog toga sta svi po starom i neko nece da se menja je to kad mladi kazu "ja bi u poljoprivredu" pa odma komentari; "ajoj di bas to. Tu samo radis a nikad nemas...". E to mene boli. I da, slazem se s komentarom ispod/iznad - krave drzis u odvratnim uvetima. Katastrofa

 • Urose pljoprivrede u Srbiji nema to znas i sam!Propalo sve nema smisla raditi!Propale su i nade i price o tome "bice bolje" na zalost je tako!Sela propala,mladi ljudi otisli nema vise niko da radi i da sutra vec bude zarade od poljoprivrede kasno je,jer vec sada ovog momenta nema na selu ko da radi!Urose emisije su ti dobre,ali nema logike pricati o poljoprivredi trenutno,sve se zavrsa ne znamo,videcemo,nadamo se,moramo sacekati itd!!!

  • @СрБски или Српски So ne moze, ali ulje moze (samo se baci seme u presu) i secer moze (otkuva se secerna repa). Na selu nije potrebna nikakva borba. Borba je da seljak ima traktor, a nema 10 ari zemlju. Ili da hrani zivotinje da bi ih opljackao, a onda se od hormona, lekova, vakcina iz tih zivotinja razboli i umre od raka sa 40 godina. Posten covek ne mora da radi mnogo. Jednom kad se seje, jednom kad se vrse. Malo se izmedju zaliva, malo se kopa, malo se prodaje. To je rad 2 meseca godisnje i to prosecno sat-dva dnevno, ne ceo dan. Nije problem rad, problem je sto covek nece da ima, nego hoce da ima vise, pa tek zbog toga nema. Nije borba za zivot, borba je za kola, za traktor, za motor, za meso, za televizor, kompjuter, telefon, struju... A najveca je borba za kucu. Neki nisu u stanju ceo zivot da naprave jednu kucu, a cigani je naprave bez icega za nedelju dana.

  • @Mirjana Stojanovic 😐???

  • @Mirjana Stojanovic sta n?

  • Борба мили , борба ,најлакше је побећи и не борити се , на селу ћеш себи произвест све , осим уља , соли , шећера , само треба радити .